Logo SR Alpha 2017

Bir tətildə başlayan macəra

More
10 hours 47 minutes ago #16243 by klarikafoolish
Yay idi. İş yerində hamı məzuniyyətə çıxmışdı, mən də. Plan sadə idi: heç nə etməmək. Nə tura getmək, nə kəndə, nə dənizə. Sadəcə evdə yatmaq, yemək, film izləmək. 10 günlük məzuniyyət. Bəzən insanın tamamilə boş qalmağa ehtiyacı olur, bilirsiniz? Heç bir məsuliyyət, heç bir tələsik.

Üçüncü gün artıq darıxmışdım. Televizorda verilişlər təkrar idi, sosial şəbəkələrdə hər kəs ya dənizdə, ya da dağlarda idi. Mən isə evdə, pijamada, saat 4-də yuxudan təzə durmuşdum. Bir dostum mənə yazdı: “Nə var, nə yox?” Dedi ki, hardasa eşitdi ki, online oyunlarda udmaq olar. Mən güldüm: “Sən hələ də bunlara inanırsan?” O israrla dedi: “Yox, ciddiyəm, bir az araşdır.”

Maraqdan Google-a girdim. Bəzi saytlar var idi, ama çox şişirdilmiş görünürdü. Sonra bir forumda rast gəldim bir adama – yazmışdı ki, Mostbet-də oynayır, əylənir, nə də böyük pullar qoyur, nə də itirir. Düzgün yanaşma. Bu marağımı artırdı. Axı mən də elə istəyirdim – sadəcə maraq, sadəcə yoxlama. Açdım saytı, qeydiyyat. Daxil olmaq üçün heç bir maneə yox idi. Hər şey sadə, aydın. Sonra bir az oyunlara baxdım. Slotlar, ruletlər, kartlar... Çox seçim var idi. Düşündüm ki, haradan başlamaq lazımdır? Və birdən ağlıma gəldi ki, əvvəl bir az pulsuz rejimdə sınamalıyam. Çünki heç nə bilmirdim.

Həmin gün axşama qədər sadəcə demo versiyalarda oynadım. Heç bir pul xərcləmədən, heç bir risk etmədən. Mənim üçün bu, yeni bir dünya idi – fırlanan çarxlar, dəyişən rənglər, gözlənilməz bonuslar. Düzü, bir anlıq düşündüm ki, bəlkə də bu “jogo mostbet” adlandırdıqları şey əslində sadəcə bir oyundur, başqa heç nə. Və həmin fikir məni rahatlaşdırdı. Çünki qumar haqqında eşitdiklərimlə bu gördüklərim arasında fərq var idi.

Beşinci gün qərar verdim – qoy bir az real pula oynayım. 15 manat depozit. Çox deyil, bir günlük yemək pulu. Ən çox bəyəndiyim slotda oynamağa başladım. Heç bir tələsmə, heç bir “indi mütləq qazanacam” düşüncəsi. Sadəcə spinlərə basıb izləyirdim. 10 dəqiqə sonra balansım 11 manata düşmüşdü. 4 manat itki. Fərqi yoxdu. Oynamağa davam etdim. Birdən bir bonus düşdü – 23 manat qazandım. Balans 34 manat oldu. Dayandım. Çıxartdım. Hiss etdiyim sevinc o qədər təbii idi ki, sanki küçədə pul tapmışdım.

Ertəsi gün yenə daxil oldum. Bu dəfə 20 manat. Fərqli oyun, fərqli taktika. Yavaş, ehtiyatla. Növbəti yarım saat ərzində 8 manat itirdim. Sonra 12 manat qazandım. Sonra yenə 5 manat itirdim. Nəticə – 1 manat qazanc. Çıxartdım. Güldüm. İndi başa düşürdüm ki, bu işin sirri böyük uduşlarda deyil, nəzarətdədir.

Həmin axşam dostum zəng edib soruşdu: “Nə var, oynadın?” Dedim: “Hə, uddum da, itirdim də.” O güldü. “Deməli başa düşdün?” Mən dedim: “Başa düşdüm ki, bu jogo mostbet yalnız ona görə oynanılır ki, nə vaxt dayanacağını biləsən.” O susdu, sonra dedi: “Sən məndən tez öyrəndin.” Həmin gecə yatanda fikirləşdim ki, həyatın hər yerində belədir – istər iş, istər sevgi, istər oyun. Nəzarət səndədirsə, qorxacaq bir şey yoxdur.

İkinci həftə artıq məzuniyyətim qurtarmağa yaxın idi. Günlərdən bazar günü idi. Yağış yağır, pəncərədən baxıram, heç bir yerə çıxmaq istəmirəm. Telefonu əlimə aldım, daxil oldum. Bu dəfə 10 manat. Yeni bir slot – sadə, rəngli, uşaqkimi. Oynadım 5 dəqiqə, uduzdum 3 manat. Dedim “bəsdir”. Amma birdən düşündüm – yox, qoy son bir dəfə, kiçik mərc. Fırlatdım. Və nə oldu? 17 manat. Kiçik, lakin xoş. Çıxartdım. Həmin pul ilə ertəsi gün işə getməmişdən əvvəl özümə yeni bir çanta aldım. Bahalı deyildi, amma xatırlatdı ki, bəzən kiçik şeylər də böyük sevinc gətirir.

İndi keçib 2 ay. Hələ də oynayıram. Ayda 2-3 dəfə, 10-20 manat. Heç vaxt daha çox qoymamışam. Heç vaxt “itirdim, qaytaracam” deməmişəm. Heç vaxt oyunu həyatımdan böyük etməmişəm. Çünki bilirəm ki, bu jogo mostbet yalnız bir oyundur. Və oyunların ən yaxşısı odur ki, səni əyləndirir, amma uduzanda da üzülmürsən. Mən üzülmürəm. Çünki mən girəndə bilirəm – bu pul artıq xərclənmişdir. O geri gələndə isə – sürpriz. İndi hər uduşumda təbəssüm edirəm, hər uduzuşumda çiyinlərimi çəkirəm. Həyat belədir. Bəzən qazanırsan, bəzən uduzursan. Əsas odur ki, oyunda qalasan – öz oyununda, öz qaydalarınla. Mən qalıram. Və bu, mənim ən böyük qələbəmdir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.132 seconds

Contact informations

Subburb

32, Rue theophile Gautier
33110 Le Bouscat
FRANCE

(+33) 6 73 03 72 29

Newsletter

Keep in touch with us

facebook_32 youtube_32 vimeo_32